Tämä cocktail on todellinen klassikko, koska se on pitänyt pintansa jo useiden vuosisatojen ajan. Pohjana siinä käytetään viskiä ja se on edelleen trendikäs. On arveltu, että se on keksitty jo vuonna 1881. Syntyteorioita on useita, mutta se ei vähennä suosiota.
Mitä trendikäs drinkki sisältää?
Tämä juoma vaatii pidemmän hämmentämisen ja sokeriliemen sijasta on hyvä käyttää sokerinpaloja. Palojen määrä on 1-2, koska lasi, johon se tehdään, on lyhyt. Sokeri murskataan yhdessä bittereiden kanssa. Sen jälkeen lisätään jääpalat ja samaan aikaan juomaa hämmennetään. Lopuksi viski lisätään vähitellen, samalla edelleen hämmennellen.
Koristeluun voi käyttää kirsikkaa, appelsiininkuorta tai -palaa. Muut ainesosat ovat tippa appelsiinikatkeroa, Angostura -katkeroa 2-3 tippaa sekä 4 cl amerikkalaista viskiä. Juomaa pidennetään jäistä sulavalla vedellä sekä samalla viskin aromit avautuvat.