Ideoita mitä tilata baarissa

Ideoita mitä tilata baarissa

Aina ei ole selvää, mitä tilata baarissa, mutta se ei ole sinällään mikään ongelma. Voit kysyä, mitä baarimikko sinulle suosittelee. Valmistaudu siihen, että hän haluaa tietää, että onko drinkkisi makea, kirpeä ja onko sinulla jokin mielessäsi alkoholi, jota siihen haluat. Baarimikon näkökulmasta kaikkein pahin on asiakas, joka sanoo, että tee mitä haluat. Silloin on se tilanne, josta hän ei pidä lainkaan. Sinulla pitää olla siis mielessä jokin, mitä haluaisit tai mistä pidät.

Mitä tilata baarissa, mikä on hyvä vaihtoehto?

Jos et todellakaan keksi mitään hyvää vaihtoehtoa, niin baareissa sekä yökerhoissa yleensä löytyy cocktailmenu tai jonkinlainen drinkkilista. Siinä on kuvattuna, mitä juoma sisältää, joten siitä on hyvä pyytää, jos jokin juoma ainesten pohjalta tuntuu todella hyvältä. Ja pikku vinkki on myös se, että jos tilaat suoraan listalta, saat drinkkisi paljon nopeammin. Listan drinkit on tietyllä tavalla esivalmisteltu, joten niihin tarvittavat ainekset ovat aina valmiina juoman sekoittamiseen.

Kaikkein tunnetuimmat drinkit ovat yleensä baarimikon takaraivossa, joten ne syntyvät todella nopeasti. Parhaat drinkit baarissa onkin sellaisia, joita tilataan suhteellisen usein ja ruuhkaisessa tilanteessa ne on helppo valmistaa. Suomalaisten ikisuosikkeja baarissa ovat olleet jo kauan gin tonic, mojito sekä Aperol spiriz. Näiden lisäksi on monia muitakin, mutta näiden kolmen keskenään erilaisen drinkin kanssa pääsee jo mukavasti alkuun.

Baarimikon painajainen

Ehkä yksi pahin baarimikon painajainen on Hot Shot, joka rakennetaan yksi ainesosa kerrallaan. Se ei sisällä kuin kolmea ainesosaa, mutta siinä tarvitaan kahvia, jota valutetaan hyvin varovasti lusikkaa pitkin. Kaiken kukkuraksi juoma sisältää myös kermavaahtoa. Siinä käytetään pohjana Galliano -likööriä. Mutta drinkkejä voi jo ennen baariin menoa ihmetellä kotona ja monissa baareissa listat ovat näkyvissä jopa netissä. Tällöin tilaaminen on paljon helpompaa ja drinkin saa nopeammin.