Klassikko drinkit

Klassikko drinkit

Jokaisella meillä on varmasti oma suosikkijuomamme. Toisilla se on alkoholipitoinen drinkki, toiset taas pitävät enemmän alkoholittomista drinkeistä. Tällä kertaa aiheenamme ovat klassikko drinkit, joita löytyy lukuisia erilaisia. Mikäli baarissa ei ole listaa drinkeistä, on hyvä tietää ainakin yksi drinkki, josta itse pitää. Listaamme tässä kaikista klassisimpia drinkkejä ravintolamaailmasta, jotta drinkin valinta olisi seuraavalla kerralla hieman helpompaa.

Kaikkien aikojen klassikko drinkit

Vaikka James Bond tilaakin aina Martinin sekoitettuna, ei ravistettuna, ei se ole monenkaan lempijuoma. Sen sijaan yksi suosituimmista drinkeistä on Mojito. Sitä tilataan baareissa ahkerasti ympäri maailman. Sen aineksiin kuuluvat minttu, sokeri, vaalea rommi ja lime. Toinen klassikko on Gin Tonic. Se valmistetaan nimensä mukaisesti ginistä ja tonicista.

Parhaat drinkit ovat monesti happamia. Myös Wisky sour on drinkki, joka saa veden kielelle. Se sisältää viskin lisäksi sitruunaa ja onkin melko hapokas juoma. Kaikkien tuntema Margarita puolestaan valmistetaan tequilasta, triple secistä ja limestä. Aperol Spritz on hieman makeampi, mutta silti raikas juoma. Se sisältää Aperolia, kuohuviiniä ja soodaa sekä jäitä.

Hanajuomien klassikot

Hanajuomat ovat suomalaisten baarien ehdoton myyntihitti. Hanajuomia kuluu baari-illan aikana eniten. Suomalaisten suosikki hanajuomista lienee olut. Olutta löytyykin moneen makuun. Tavallisin olut on kuitenkin lager. Toinen suosittu hanajuoma on ehdottomasti siideri. Siideri on monen nuoren ja etenkin naisen lempijuoma. Myös siidereistä löytyy juomia moneen makuun.