Helppo drinkki syntyy vain parista ainesosasta

Helppo drinkki syntyy vain parista ainesosasta

Helppo drinkki on paikallaan silloin, kun kaipaisi vaihtelua, mutta ei tahdo pilata arvokkaita ainesosia sekoittamalla yhteen aivan mitä sattuu. Helppojen drinkkien avainsanana on yksinkertaisuus, jolloin raaka-aineisiin panostaminen kannattaa. Näissä drinkeissä laatu korvaa määrän ja vähemmän on enemmän. Vaikka muuta saattaisi kuvitella, niin tässä tapauksessa helpon synonyymi ei missään tapauksessa ole tylsä. Vaihtoehtoja löytyy niin monia kuin makujakin.

Helppo drinkki voi olla myös monipuolinen

Makupaletti helpon drinkin tekemiselle on erittäin laaja. Jokaisen makuun löytyy ratkaisu, oli sitten kirpeiden, makeiden, maitomaisten tai karvaiden drinkkien ystävä. Pohjaksi kelpaa niin väkevät viinat, liköörit, tai jos kaipaa hieman kevyempää drinkkiä, niin kesäisen raikas drinkki syntyy sekoittamalla viiniin tai olueen kivennäisvettä tai sitruunalimonadia. Erilaisilla makusiirapeilla saa monipuolistettua makumaailmaa, vaikka käytössä olisikin vain muutama ainesosa.

parhaat drinkit baarissa ovatkin kaikkien tuntemat klassikot, kuten gin&tonic tai dry martini, joiden tekemiseen ei tarvita sen kummempaa kikkailua. Näiden tekemisestä selviytyy baarimikko kuin baarimikko. Laadukkaassa drinkkibaarissa kannattaa sen sijaan rohkeasti valita jokin yllättävä vaihtoehto. Näiden niin sanottuna salaisena ainesosana yleensä on jokin raaka-aine, jota ei muuten tulisi kotiin hankittua.

Vai sittenkin boolia?

Drinkeistä on moneksi ja niistä voi saada itselleen myös mielenkiintoisen harrastuksen. Hienoja ja maittavia drinkkejä sekoittamalla saa taatusti hurmattua juhlavieraat, mutta joskus aivan hyvä vaihtoehto on jättää drinkkilasit kaappiin ja kaataa kaikki ainekset jättimäiseen boolikulhoon. Booliin saa näyttävyyttä erilaisilla koristeilla, kuten hedelmillä, marjoilla ja syötävillä kukkasilla.