Parhaat drinkit baarissa – mitä saisi olla?

Parhaat drinkit baarissa – mitä saisi olla?

Klassikko drinkit pitävät pintansa vuodesta toiseen. Vaikka uusia tulee jatkuvasti, tietyt drinkit on ja pysyvät. Ehkä parhaat drinkit baarissa pelastavat monen jäämästä pulaan. Gin & Tonic on yksi suosituimmista ja se on helppo muistaa, jos ei baaritiskillä äkkiä keksi mitään tilattavaa. Toinen pelastaja on Dry Martini James Bondin tapaan tai entäpä Mojito ja Margarita. Paljon enemmänkin löytyy perinteisiä drinkkejä, jos hetken miettii.

Jos todella tuntuu siltä, että haluaa jotakin uutta, mutta ei millään keksi mitä haluaisi, voi aina kysyä baarimikolta suositusta. Parhaat drinkit baarissa löytyy aina pienen keskustelun jälkeen. Voit kertoa haluatko makeaa, kirpeää vai haluatko jonkun tietyn ainesosan juomaasi.

Aperitiivi vai digestiivi?

Aperitiivi on juoma, joka nautitaan ennen ateriaa. Sen tarkoitus on olla mieto, eikä alkoholipitoisuus saa nousta korkealle. Myöskään makea juoma ei sovi aperitiiviksi. Sen tarkoituksenahan on herätellä hyvää fiilistä ja ruokahalua, eikä missään nimessä poistaa makuaistia. Aperitiivin voi nauttia baarissa, kun bar open houkuttelee sisään.

Digestiivi puolestaan kruunaa ruokailun. Jos se tehdään, niin kuin alun perin on ajateltu, niin sen pitäisi sisältää yrttejä ruoansulatuksen parantamiseksi. Kun haluat maistaa parhaat drinkit baarissa ruokailun jälkeen, niin kokeiletko mieluummin perinteisiä Jägermeisteria, Limoncelloa tai Ouzoa vai valitsetko mieluummin baarimikon suosittelemaa modernia yllätystä. Yrttiliköörit ovat kuitenkin varma vaihtoehto.

Mitä suomalaiset juovat ulkomailla?

Oheisessa listauksessa on juomia, joita suomalaiset useimmiten juovat lomareissuilla. Ne eivät ole lueteltuna suosituimmuusjärjestyksessä, eikä voi sanoa, että lista on edes tyhjentävä. Siinä on muutama suosittu mainittuna:

  • Mojito -cocktail
  • Irish coffee viskillä terästettynä
  • Strawberry daquiri

Drinkkien hauskimmat nimet

Klassikko drinkit ja niiden nimet ovat iskostuneet vuosien mittaan mieleen ja niitä on helppo tilata. Joskus on kuitenkin aika vähän rentoutua ja katsoa juomalistalta, millaisia hauskoja nimiä sieltä löytyy ja sen pohjalta valita itselleen juoma. Mitä sanot näistä: Landepaukku, Aromipesä, Villi ja vapaa, Aivastus tai Baaritohveli?

Paikallisuus näkyy myös drinkkien nimissä. Klassikko drinkit saavat uuden hersyvän nimen, kun paikallisuus astuu kuvaan mukaan. Mietipä jotain tuttua drinkin nimeä savolaiseen, turkulaiseen tai tamperelaiseen tapaan. Luovuus drinkkien nimissä on tarpeen. Ihan jokaiseen paikkaan ei ulkomaalaiset eksy, joten suomenkieliset nimet ovat silloin varsin hauskoja ja luovat tiettyä tunnelmaa ja intohimoa sekä luovat baarille uuden imagon.