Helsingin parhaat baarit


Helsingin parhaat baarit

Helsingin parhaat baarit – millaista tarjontaa

Baareja pääkaupungista löytyy ihan varmasti jokaiseen makuun. Valtaosa niistä on keskittynyt keskustan alueelle, mutta ei pidä vähätellä niitäkään kotoisia baareja, jotka ovat vähän sivummalla ydinkeskustasta. Drinkkilista on yksi asia, joka tunnelman ja muun baarikulttuurin ohella jakaa mielipiteitä. Toisaalta niin pitääkin, koska silloin baari herää henkiin intohimojen pohjalta ja tunnelmaan tulevat viihtymään juuri oikeanlaiset ihmiset. Kaupungista löytyy tunnelmallisia viinibaareja, sporttibaareja sekä klubi -tyyppisiä live-musiikkiin painottuvia baareja. Jopa muutama cocktailbaari on perustettu ja nehän perinteisesti panostavat hyvään asiakaspalvelun laatuun ja siihen, että cocktaillista vaihtuu kuukausittain tai ainakin kausittain. Todellinen friikkihän haluaa vaihtelua: mitä laajempi on valikoima, sen viihtyisämpi on paikka. Jos on baareissa teemoja, niitä pitää löytyä myös juomalistoista.

Helsingin parhaat baarit vai yökerhot? Siinäpä onkin kysymystä kerrakseen. Jos et halua istua paikoillaan ja nauttia jutustelusta ystävien seurassa pelkästään drinkkilasi kädessä, voit myös ajatella liikkuvasi musiikin sykkeessä tanssilattialla.

Helsingin parhaat baarit

Yökerhot – millaisella suunnitelmalla kohti yötä?

Parhaat itsellesi sopivat paikat löydät kokeilemalla. Ei kannata kiertää yhden illan aikana montaa paikkaa, koska usein käy niin, että mihinkään ei tutustu kunnolla, vaan koko ilta menee läpijuoksuksi. Jos olet sinkku ja nainen, niin valitse paikka, joka vilisee miehiä.

Loppujen lopuksi kaikkihan on kiinni fiiliksestä sekä siitä, millaisen intohimon ja nautinnon kanssa lähdet liikkeelle. Oletko pyydystämässä vastakkaista sukupuolta, samaa sukupuolta vai menetkö vain hengailemaan hyvän musiikin pariin? Pienellä ystäväporukalla on kiva mennä katselemaan lasi kädessä yökerhoon mitään suurempia suunnittelematta. Omalla porukalla on varmasti hauskaa keskenäänkin.

Klubikulttuuri – viekö se tilaa yökerhoilta ja baarilta?

Suomalainen klubikulttuuri on tietysti erilaista kuin maailmalla, mutta niissä on myös rennompaa kuin yökerhoissa. Klubille mennään yleensä fiilistelemään tietyn tyyppisen musiikin seuraan. Tavallisesti kyseessä onkin konemusiikki tai indie. Joten samanhenkisten ihmisten tapaaminen, bailaaminen yhdessä ja drinkit nostavat tunnelmaa. Rytmi vie mennessään samoin kuin kulttuuri. Eivät ne kilpaile yökerhojen kanssa, vaan täydentävät tarjontaa omalla vaihtoehdollaan.

Voisiko Bar Passion Tampere olla klubi? Totta kai voi. Useinhan klubi mielletään tunkkaiseksi ja tupakansavuiseksi, improvisoivaa jazzia soittavaksi luolaksi jossakin kellaritiloissa. Tänä päivänä klubi voi olla yhtä tyylikäs ja trendikäs kuin joku kaupungin parhaimmista yökerhoista. Ne saattavat olla pienempiä, mutta tyylillä sisustettuja, viihtyisä ja monipuolisilla juomalistoilla varustettuja. Parhaan klubin löydät varmasti tutustumalla niihin itse lähemmin.

Helsingin parhaat baarit

Drinkkilista – millainen baari, sellainen lista

Drinkkilista koostuu yleensä baarin tunnelman mukaisesti. Viinibaarissa on hyvät vaihtoehdot viinejä, olutbaarissa oluita ja cocktailbaarissa löytyy toinen toistaan upeampia juomasekoituksia mitä ihmeellisimmillä koristeilla. Tavallisesti lista saa palautetta siitä, että samat tuotteet ovat liian kauan tai listalla on liian vähän vaihtoehtoja. Yleensä intohimoinen baarin asiakas haluaa vaihtelua. Jos bar tarjoaa eurooppalaista tunnelmaa, niin juomien pitää olla sen mukaisia tai jos tarjotaan jotakin paikallista, niin toki niissä se paikallisuus pitää näkyä.

Jos mietitään asiaa näkökulmasta Helsingin parhaat baarit, niin drinkkilista on varmasti kansainvälisempi kuin muualla Suomessa. Listat suunnitellaan kuitenkin niin, että jokaiselle löytyy jotakin. Baarissa kuin baarissa voi aina kysyä suositusta ja maistaa, millainen on baarimikon erikoinen ja suosikki tänä iltana. Eikä lainkaan ole huono asia, että pyydät baarista sellaista juomasekoitusta, jonka olet maistanut jossakin ulkomailla. Haasta baarimikkoa luovuuteen, hän on ammattilainen.